Nieuw: POZ > PensioenOvereenkomst voor Zelfstandigen met een eenmanszaak

Nieuw: POZ > PensioenOvereenkomst voor Zelfstandigen met een eenmanszaak

poz PensioenOvereenkomst voor Zelfstandigen
Het klinkt u ondertussen allicht bekend in de oren. Uw wettelijk pensioen zal laag zijn, zeker als u vandaag als zelfstandige werkt.

Om dit wettelijk pensioen aan te vullen kan een zelfstandige met een eenmanszaak al kapitaal opbouwen in een VAPZ contract. Het Vrij Aanvullend Pensioensparen voor Zelfstandigen is een erg fiscaalvriendelijke oplossing voor extra pensioen. Hiermee bouwt u al een mooi aanvullend pensioen/bedrag op, al is dit jammer genoeg beperkt (maximaal 3.187,04 euro in 2018).

Wij hebben goed nieuws voor u!

Met de nieuwe pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ) spaart u fiscaal voordelig voor een nóg hoger pensioen. Dit geldt enkel voor zelfstandigen, meewerkende echtgenoten of zelfstandige helpers zonder een vennootschap. Voor zelfstandigen met een vennootschap is er namelijk al een oplossing: de individuele pensioentoezegging (IPT). Met een POZ verhoogt u uw bovenwettelijk, en dus uw totaalpensioen. Zo zorgt u nu al voor een comfortabele oude dag! Hoeveel mag u storten naast het VAPZ in een POZ (pensioenovereenkomst voor zelfstandigen)? Dat hangt van uw specifieke situatie af. Wij berekenen dit op maat voor u.

Pensioen zelfstandigen

PensioenOvereenkomst voor Zelfstandigen: de voordelen op een rijtje

  • 30% belastingvermindering
  • Bescherming van uw gezin en uw inkomen mogelijk
  • Mogelijkheid om te kiezen voor een tak 21 spaarverzekering en/of voor een tak 23 beleggingsverzekering

 

Ons advies? Maak tijd vrij voor een gepersonaliseerde analyse van uw pensioenplan. Uw toekomst begint vandaag!