Een betaalbare autoverzekering voor jongeren? enkele tips!

Een betaalbare autoverzekering voor jongeren? enkele tips!

Het is een ‘oud zeer’….  jongeren betalen erg dure autoverzekeringspremies. Sommige ouders vermelden hun zoon of dochter daarom niet bij het afsluiten van de autopolis. Een slimme oplossing? Absoluut niet. Integendeel, de gevolgen kunnen dramatisch zijn! De ouders kunnen veroordeeld worden voor valsheid in geschrifte. Erger nog, als ouder zal u zelf opdraaien voor de kosten na een ongeval. Stel uw zoon of dochter raakt betrokken bij een ongeval met gewonden? De kosten voor het vergoeden van de lichamelijke letsels kunnen extreem hoog oplopen. Denk dus twee keer na en speel open kaart met uw verzekeringsadviseur!

Waarom rekenen verzekeraars torenhoge premies aan? Het gebrek aan rijervaring resulteert statistisch in meer ongevallen, maar ook zwaardere ongevallen. Dit verhoogd risico, rekenen de verzekeraars door in de premie. Hierbij wordt geen solidariteitsprincipe meer gehanteerd tussen verschillende generaties of leeftijdscategorieën.

Welke elementen spelen een rol in de tariefzetting? Enkele tips bij de zoektocht naar een betaalbare verzekering voor een jonge bestuurder.

Kies een wagen met een laag vermogen.  

Opteer voor maximum 65 à 70 kw. Hoe krachtiger de wagen, hoe duurder de premie zal zijn. Wagens met een hoge kw-kracht worden door veel maatschappijen bovendien geweigerd.

Koop een tweedehandswagen

Met een beperkte aankoop-investering, hoeft u de wagen niet in omnium te verzekeren. Dit drukt de verzekeringskost : u opteert voor de wettelijk BA autoverzekering, een uitgebreide rechtsbijstand en een bestuurdersverzekering.

Sluit de autoverzekering af bij de verzekeringsmaatschappij van uw ouders.

De bestaande verzekeringsmakelaar en maatschappij hebben een goed zicht op het verzekeringspakket van het gezin, alsook op het schadeverleden van uw ouders. De verzekering zal merkelijk goedkoper zijn want uw makelaar heeft wij de juiste argumenten in handen om een goedkoper tarief te onderhandelen.

Laat u onmiddellijk toevoegen als bijkomende bestuurder na het behalen van uw rijbewijs

Dit is reeds mogelijk met een voorlopig rijbewijs. Vraag aan je makelaar om u als tweede bestuurder toe te voegen in de verzekering van uw ouders. Wanneer u na enkele jaren zelf een auto aankoopt, heeft de maatschappij een perfect zicht op uw schadeverleden. Dit zal zich vertalen in een merkelijk, lagere premie!

Vergelijk verschillende offertes op de markt

Raadpleeg naast uw verzekeringsmakelaar ook enkele andere aanbieders, zo kan u vergelijken. Naast het tarief is ook de aanvaardingspolitiek niet bij elke maatschappij dezelfde. Neem niet de eerste, de beste offerte die je aangeboden krijgt!