Cyber insurance: bescherm uzelf in de onlinewereld

cyber insurance

Cyber insurance: bescherm uzelf in de onlinewereld

De cyberwereld vernieuwt constant. Helaas brengt dat ook een serieus pak risico’s met zich mee. Cyber security evolueert nu eenmaal niet altijd even snel als de criminaliteit. De kans op lekken, privacy issues of andere cyberschade is reëel. Waarmee kunt u eventuele risico’s toch inperken? En wat als het toch misgaat? Wat kan cyber insurance voor u betekenen?

Een gewaarschuwd man …

U zit online. U communiceert met collega’s via e-mail of WhatsApp. Bovendien is sociale media niet weg te denken uit uw bedrijf. Misschien slaat u gegevens op in de cloud. Wellicht is niet alle informatie bestemd voor het grote publiek. Daarom is het van cruciaal belang dat iedereen in uw bedrijf samen aan hetzelfde zeel trekt – en beseft dat cyber security bijzonder belangrijk is.

Enkele maatregelen:

  • Zorg dat alle medewerkers op de hoogte zijn: gebruik opleidingen en andere bewustmaking in uw voordeel.
  • Gebruik sterke wachtwoorden (en bewaar ze veilig): hoofdletters, kleine letters, cijfers en andere &é”? zijn een must – en liefst in een willekeurige volgorde.
  • Besef dat antivirussoftware allesbehalve waterdicht is. Die software baseert zich op virussen en andere malware die al bestaan, en werkt niet anticiperend op mogelijke cybertrends.
  • Medewerkers die zich louter en alleen bezighouden cyber security zijn geen overbodige luxe. Uitbesteden is dikwijls voordeliger – maar blijf op de hoogte van wat die externe beveiliger precies uithaalt.
  • Kruip in de huid van een hacker: zoek en vind mogelijke lekken. Waar zitten de zwakke punten? Waar kunt u (digitaal) inbreken?
  • Wees voorbereid op het ergste: weet meteen wie wat moet doen, wie u moet bereiken, … in het geval van een cyberaanval.

 

tips voor betere cyber insurance

Een lek! Wat nu? Cyber insurance biedt soelaas

Toch bent u nooit 100% veilig voor cybermisbruik. In dat opzicht is een cyberverzekering een cruciaal deel van elk bedrijf dat zijn cyberbeleid serieus neemt. Zo’n verzekering houdt uw organisatie financieel gezond tijdens zo’n hacking. Bovendien voorkomt het verdere reputatieschade. Neemt u als bedrijfsleider al maatregelen om de risico’s in te perken? Dan beperkt cyber insurance daarnaast ook eventuele aansprakelijkheid.

Bent u nog op zoek naar een cyberverzekering op maat van uw bedrijf? Of hebt u nog vragen? Neem dan snel contact op met asekura. Wij helpen u met plezier verder.