Contacteer ons

Autoverzekering: de groene kaart wordt wit of elektronisch

Ontwerp zonder titel
Autoverzekering: de groene kaart wordt wit of elektronisch

Vanaf die dag zal het verzekeringsbewijs enkel nog afgedrukt worden op een witte achtergrond. De autoverzekeraars zijn ook niet langer verplicht om een papieren versie aan hun klanten te bezorgen, het mag nu ook elektronisch. Wie op termijn een elektronisch exemplaar ontvangt, kan dit opslaan in de smartphone of zelf printen. Kies je voor de smartphone, vergeet dan niet het document te delen met alle gezinsleden of andere gelegenheidsbestuurders die het voertuig gebruiken.

Er geldt een overgangsperiode van anderhalf jaar. Heb je na 1 juli nog een groen exemplaar aan boord, maak je geen zorgen, je ontvangt de nieuwe witte of elektronische editie tegen de volgende vervaldag.

Op reis met de auto deze zomer?

Het verzekeringsbewijs vermeldt ook in welke landen je autoverzekering geldt en voor welke periode. Controleer altijd voor je vertrekt of je autoverzekering geldig is in het land van bestemming als je buiten de Europese Unie wil reizen. Ga je naar het buitenland, dan is het wel aangeraden om het document te printen en aan boord van je voertuig te houden. Bij een controle heb je dan steeds een papieren versie en vermijd je problemen als je gsm gestolen wordt of een platte batterij heeft of als een elektronisch document niet aanvaard wordt in het land waar je gecontroleerd wordt.

bron: abcverzekeringen