Groepsverzekering

Groepsverzekering: een voordeel voor uw hele bedrijf

Met een groepsverzekering of aanvullend pensioen biedt u uw werknemers een extra voordeel. Maar ook u als zaakvoerder plukt er de vruchten van.
Of u nu een groot bedrijf onder uw hoede hebt of zelfstandig bent, met een aanvullend pensioen hebt u een fiscale troef in handen. Zie het als een extralegaal voordeel.
In plaats van extra loon uit te betalen, trekt u de premies af als beroepskost. Gevolg: u betaalt minder belastingen. En u geeft uw personeel een extraatje voor later.

 

Waarvoor dient een groepsverzekering?

Het wettelijk pensioen krijgen uw werknemers sowieso. Die zogenaamde eerste pijler berekent de staat op basis van het loon tijdens de carrière van elk personeelslid. Dat verschilt dus voor iedereen. Het is het basispensioen waar iedereen recht op heeft.
De tweede pijler is waar u als werkgever uw steentje bijdraagt. Met een groepsverzekering kunnen uw medewerkers bovenop hun wettelijke pensioen extra geld opbouwen voor hun oude dag. En dat op een fiscaal voordelige manier. Zo geeft u uw medewerkers de kans om wat aan beter pensioensparen te doen.
Maar wat als u zelfstandig bent? Dan kunt u uw pensioen opbouwen met een Individuele Pensioentoezegging of IPT. Op die manier kunt u een gelijkaardig pensioen opbouwen zoals een gewone werknemer.