Autoverzekering

Autoverzekering: bescherm uzelf en uw wagen

Autoverzekering: bescherm uzelf en uw wagen
Auto is koning in België. Met net geen 6 miljoen wagens in het hele land, is een ongeval of een ander autoprobleem nooit ver weg. Een autoverzekering is daarom geen overbodige luxe.
In zekere zin is ze zelfs verplicht: de bescherming van slachtoffers staat immers voorop. Op die manier rijdt u met een gerust hart de baan op. Bij Group Asekura helpen we u daarom graag verder.

 

Wat is een autoverzekering en wat dekt ze?

De term autoverzekering is in feite een waaier aan ‘subverzekeringen’. Elk onderdeel dekt een bepaald type schade:

  • De Burgerlijke Aansprakelijkheid of BA is verplicht. Ze vergoedt alle materiële schade en de lichamelijke schade aan andere slachtoffers na een ongeval. Vandaar het voor u een verstandige keuze is om ze uit te breiden met enkele van de volgende verzekeringen.
  • De bovenvermelde basisverzekering dekt geen lichamelijke schade aan uzelf, de bestuurder. Daarom is de bestuurdersverzekering geen sinecure.
  • De rechtsbijstandverzekering verzekert alle gerechtelijke kosten: van juridisch advies tot andere rechtsbijstand.
  • De bijstandsverzekering zorgt voor pechverhelping. Denk bijvoorbeeld aan takeldienst, vervoer naar huis of een vervangwagen.
  • Wilt u een volledige dekking? Dan is een omniumverzekering het antwoord. Dit totaalpakket dekt alles. Denk aan diefstal, vandalisme en brandschade. Maar ook na een natuurramp: bijvoorbeeld hagelschade of stormschade. De omnium dekt werkelijk alles.